Серед достатньо великого асортименту силіконів (харчових і промислових) може бути непросто обрати саме свій для подальшого використання. В описі можете бачити однаковий напрям застосування та кінцеві вироби, але не обмежуйте свій творчій порив.
В цій статті поговоримо про дві основні характеристики, на які потрібно звертати увагу при виборі харчових силіконів.
Твердість
Шкалу Шора використовують для вимірювання твердості компаунду. В асортименті нашої продукції представлені силікони харчові Platinum від 10 до 60 Шор. Чим менше значення шор, тим м'якіша та еластичніша буде форма. М'якіший силікон краще підійде для створення невеликих форм зі складним орнаментом, а для великих - жорсткіший.
Більш докладно про вибір за твердістю писали раніше в статті https://silicone.kiev.ua/articls/411-silikon-kakoj-tverdosti-vybrat.html
В'язкість
В'язкість є важливою властивістю харчового силікону, бо визначає, наскільки легко він може бути нанесений на поверхню та добре прилипатиме.
Більш текучий компаунд має нижчу в'язкість. Чим нижче в'язкість, тим простіше вам працюватиме з ним, але зазвичай вони мають також низьку твердість.
В'язкість вимірюється у сантипуазах (сПз, cP) і може змінюватись в залежності від конкретного продукту та передбачуваного застосування.
Наприклад, силікон з більш високою в'язкістю можна використовувати в тих випадках, коли потрібно товстіший шар матеріалу, а з нижчим рівнем для більш делікатних застосувань.
Як правило, харчовий силікон має відносно низьку в'язкість у порівнянні з іншими типами силікону, що полегшує його нанесення та роботу з ним. Тим не менш, для досягнення найкращих результатів, важливо вибрати правильну в'язкість для ваших конкретних потреб.
Харчовий силікон різної в'язкості можна використовувати для виготовлення різних продуктів різноманітного застосування. Ось кілька прикладів того, що можна зробити:
- з високою в'язкістю (більш ніж 15000 cP) - зазвичай використовується, коли потрібний більш товстий шар силікону, наприклад, килимки для випікання та прихватки. Ці продукти вимагають більш товстого шару матеріалу, щоб забезпечити найкращу ізоляцію та захист.
- середньої в'язкості - цей тип є більш універсальним і може використовуватися для різних цілей. До них можна віднести RTW 520, 530 та 540 Platinum. Деякі приклади продуктів, які можуть бути виготовлені з такого силікону, включають кухонні начиння, форми для мила, воску, соски для дитячих пляшечок та контейнери для зберігання харчових продуктів. З середньою в'язкістю легко працювати, бо забезпечується гарний баланс між товщиною та плинністю.
- з низькою в'язкістю (6000-8000 cP): цей тип тонший і рідкіший, і зазвичай використовується там, де потрібний тонший шар матеріалу. Можна робити форми для випікання, цукерок, шоколаду та формочки для кубиків льоду. Силікон низької в'язкості, як RTW 510, 515 Platinum, легко наливається та забезпечує гладку та рівну поверхню.
Загалом вибір харчового силікону за його характеристиками буде залежати від конкретного застосування та бажаних властивостей кінцевого продукту. Обравши правильну твердість, в'язкість, ви можете бути впевнені, що ваш продукт працюватиме так, як ви очікуєте, та відповідає вашим потребам.
Звертайтесь до фахівців компанії Силіконполісистем, щоб обрати та замовити зі швидкою доставкою необхідний матеріал.